Een eenvoudig recept voor een heerlijke chocoladecake

Ingrediënten:
– 200 gram bloem
– 200 gram suiker
– 75 gram cacaopoeder
– 1 ½ theelepel bakpoeder
– 1 ½ theelepel baksoda
– Snufje zout
– 2 eieren
– 240 ml melk
– 120 ml plantaardige olie
– 2 theelepels vanille-extract
– 240 ml kokend water
– Optioneel: chocoladeglazuur, poedersuiker of slagroom voor de decoratie

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm van ongeveer 23 cm in en bestuif het met bloem om plakken te voorkomen.

2. In een grote kom zeef je de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout. Meng goed door elkaar.

3. Voeg de eieren, melk, plantaardige olie en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Mix alles goed tot een glad beslag. Het beslag zal vrij dun zijn, maar dat is normaal.

4. Voeg het kokende water toe aan het beslag en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is. Het beslag zal nu dunner worden, maar dat hoort zo.

5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

6. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten.

7. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de bakvorm.

8. Als de cake is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de vorm en plaats je hem op een serveerschaal.

9. Je kunt ervoor kiezen om de cake te decoreren met chocoladeglazuur, poedersuiker of slagroom, afhankelijk van je voorkeur.

10. Snijd de cake in plakjes en geniet van je zelfgemaakte chocoladecake!

Ik hoop dat je dit recept lekker vindt!